Preventivna stomatologija

Dijete nije mali čovjek, već biće u razvoju

Preventivna stomatologija i dječja stomatologija su gotovo povezane.


To su grane koje se bave suzbijanjem nastanka bolesti zuba i parodonta te ostalih struktura u usnoj šupljini s naglaskom na očuvanje mliječnih zuba (mliječne denticije) koji čuvaju mjesto za trajne zube. Stomatološka ordinacija Dental Istria ima stručni tim koji je educiran da koristi najsuvremenije i najkvalitetnije materijale i metode za očuvanje mliječne denticije, sprječavanje nastanka karijesa i bezbolno odstranjenje karijesa laser metodom. Modernom tehnologijom postižemo zavidne rezultate u unaprjeđenju dječjeg oralnog zdravlja.

Prevencija karijesa pećaćenjem fisura

Zalijevanje ili pečaćenje fisura je zahvat za zaštitu zuba. Ovim zahvatom se ne oštećuje zubno tkivo, već se samo zalijevaju udubljenja i neravnine (fisure) gdje se inače zavlači i ostaje hrana zbog koje nastaje karijes.

Ozonoterapija

Ozonoterapija je tretman kojim djelujemo na karijes u ranom stadiju bez bušenja, bez bola, bez anestezije. Najčešće se koristi kod djece, ali postižemo izvrsne rezultate i kod odraslih. Princip rada temelji se na mineralizaciji zubnog tkiva. Tretman traje svega 40 sekundi i postupak je bezbolan jer se izvodi bez bušilice i drugih agresivnih instrumenata. Ozon dezinficira zubno tkivo od svih mikroorganizama (karijes je infektivna bolest). Proces razaranja zuba karijesom se zaustavlja, flouridacijom se struktura zuba oporavi, a prednost postupka je da zub ostaje netaknut. Ovim postupkom ne odstranjujemo ni najmanji dio zuba. Ozon djeluje i kao gljivični deaktivator. Uspješno liječi AFTE i postiže odlične rezultate kod dezinfekcije korijenskog kanala prilikom liječenja odnosno endodoncije. Nema popratnih negativnih pojava. U većini slučajeva izostaje potreba za antibioticima. U našim ordinacijama koristimo 4 različita uređaja a odabir ovisi o indikaciji:

  • Parodontni džep
  • Gingvitis
  • Karijes
  • Afte, herpes
  • Kod ugradnje implantata
  • U kirurgiji
  • Liječenje korijenskih kanala

Kontaktirajte nas za više informacija!

Email: office@dental-istria.com

Tel: +385 52 647 356

Mob/WhatsApp: +385 99 839 2510