IMPLANTOLOGIJA - ZUBNI IMPLANTATI

Što su zubni implatati?

Zubni implantati su titanski vijci (biokompatibilan materijal) koji se ugrađuju u kost donje ili gornje čeljusti, te oni imitiraju korijen zuba. Oni su kasnije nosači za krunice, mostove, proteze… 

Sam zahvat ugradnje implantata se izvodi u lokalnoj anesteziji, te je potpuno bezbolan. Nakon ugradnje, implantati sraštavaju s okolnom kosti i taj proces se naziva osteointegracija, a traje 3-6 mjeseci.

Nakon perioda sraštavanja uzima se otisak, te se u našem zubotehničkom laboratoriju izrađuje krunica, most ili proteza.

Prednosti zubnih implantata?

  • Zubni implantati zaustavljaju daljnju resorpciju kosti.
  • Nema potrebe za brušenjem susjednih zdravih zubi koji služe kao nosači mostova.
  • Zubni implantati povećat će kvalitetu Vašeg života.
  • Osigurati Vam prirodnije žvakanje.

Kvaliteta implantata i educiranost implantologa

Naši dentalni implantati su CERTIFICIRANI, renomiranih svjetskih proizvođača, a doktori implantolozi su visoko educirani i redovito se usavršavaju na europskim i svjetskim kongresima, te prate trendove u implantologiji.

Naši dijagnostički uređaji za sigurnije i bolje rezultate

U Dental Istria ordinaciji/poliklinici koristimo se uređajem za digitalnu panoramsku snimku (Kodak), te intraoralne RVG slike, pomoću koje naš tim implantologa precizno određuje i planira implantološku terapiju, poziciju budućih implantata, stanje kosti…

Garancija na implatate

Garancija na sam implantat je 10 godina uz redovite kontrole i održavanje propisane internim pravilnikom koje pacijent dobije na uvid i potpis prije početka zahvata.

Važnost sterilizacije

Sterilizacija instrumenata kao i higijena osoblja nam je izrazito važna, stoga je na najvišem nivou, pa čak i iznad nivoa propisanih zakona i europskih standarda. Instrumenti i pribor koji se koriste sterilizirani su u certificiranim autoklavima, a oni koji su namjenjeni za jednokratnu upotrebu tvornički su sterilni i bacaju se nakon korištenja, te samim tim njihova sigurnost je na najvišem mogućem nivou.

Kada se odlučiti za implantat?

Ukoliko nedostaje jedan zub, zubni implantati su najbolje rješenje, jer u tom slučaju čuvamo dva susjedna zdrava zuba koji bi se morali brusiti ukoliko se ugrađuje klasičan most.

Ukoliko nedostaje više zubi, zubni implantati služe kao nosači mosta.

Fiksno rješenje za potpunu bezubnost je most na implantatima. Ugrađuje se šest do osam implantata u jednu čeljust te se na njih postavlja cirkularni most.

Mobilno rješenje je proteza na implantatima. U čeljust se ugrađuje dva do četiri implantata koji se povezuju prečkom na koju sjeda proteza. Proteza učvršćena na implantatima je znatno čvršća i stabilnija od obične proteze, no i dalje se može vaditi radi održavanja higijene.

Prilikom nedostatka kosti koja je neophodna da bi se implantati ugradili, potrebno je nadograditi izgubljenu kost dodavanjem umjetne kosti različitim kirurškim zahvatima:
• vođenu regeneraciju kosti (GBR-guided bone regeneration)
• podizanje dna maksilarnog sinusa (sinus-lift)
• ugradnja implantata osteotomskim tehnikama

Kontaktirajte nas za više informacija!

Email: office@dental-istria.com

Tel: +385 52 647 356

Mob/WhatsApp: +385 99 839 2510