IMPLANTOLOGIJA – ZUBNI IMPLANTATI

IMPLANTOLOGIJA- riješenja za sve vrste bezubosti

* Što su zubni implantati?

Zubni implantati su titanski vijci ( biokompatibilan materijal) koji se ugrađuju u kost donje ili gornje čeljusti,te oni imitiraju korijen zuba,koji su kasnije nosači za krunice,mostove , proteze… Sam zahvat ugradnje implantata se izvodi u lokalnoj anesteziji te je potpuno bezbolan. Nakon ugradnje, implantati sraštavaju s okolnom kosti i taj proces se naziva osteointegracija,a traje od 3-6 mjeseci.
Nakon perioda sraštavanja uzima se otisak te se u našem zubotehničkom laboratoriju izrađuje krunica,most ili proteza.

 

implantolog-2*

Kvaliteta implantata i educiranost implantologa

Naši dentalni implantati su CERTIFICIRANI, renomiranih svjetskih proizvođača,a doktori implantolozi su visoko educirani te se redovito usavršavaju na europskim i svjetskim kongresima te prate trendove u implantologiji.

* Zubni implantati i njihove prednosti

    • zubni implantati zaustavljaju daljnju resorpciju kosti
    • nema potrebe za brušenjem susjednih zdravih zubi koji služe kao nosači mostova
    • zubni implantati povećat će kvalitetu Vašeg života
    • osigurati Vam prirodnije žvakanje

* Naši dijagnostički uređaji za sigurnije i bolje rezultate

U Dental Istria ordinaciji/poliklinici koristimo se uređajem za digitalnu panoramsku snimku (Kodak) te intra oralne RVG slike, pomoću koje naš tim implantologa precizno određuje i planira implantološku terapiju,poziciju budućih implantata,stanje kosti itd.

* Garancija

Garancija na sam implantat je 10 godina uz redovite kontrole i održavanje propisane internim pravilnikom koje pacijent dobije na uvid i potpis prije početka zahvata.

* Važnost sterilizacije

Sterilizacija instrumenata kao i higijena osoblja nam je izrazito važna, stoga je na najvišem nivou pa čak i iznad nivoa propisanih zakona i europskih standarda. Instrumenti i pribor koji se koriste sterilizirani su u certificiranim autoklavima, a oni koji su namjenjeni za jednokratnu upotrebu tvornički su sterilni i naravno se bacaju nakon korištenja, te samim tim njihova sigurnost je na najvišem mogućem nivou.

*Kada se odlučiti za implantat?

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA
Ukoliko nedostaje jedan zub, zubni implantati su najbolje rješenje jer u tom slučaju čuvamo dva susjedna zdrava zuba koji bi se morali brusiti ukoliko se ugrađuje klasičan most.

 

mostovi-fiksna-protetika           implantat

NEDOSTATAK VIŠE ZUBI
Ukoliko nedostaje više zubi, zubni implantati služe kao nosači mosta.

implantologija-1

POTPUNA BEZUBOST
Fiksno rješenje za potpunu bezubnost je most na implantatima. Ugrađuje se šest do osam implantata u jednu čeljust te se na njih postavlja cirkularni most.

 

Mobilno rješenje je proteza na implantatima. U čeljust se ugrađuje dva do četiri implantata koji se povezuju prečkom na koju sjeda proteza. Proteza učvršćena na implantatima je znatno čvršća i stabilnija od obične proteze, no i dalje se može vaditi radi održavanja higijene.

 

screen-shot-2016-10-07-at-21-57-28

REGENERACIJA KOSTI
Prilikom nedostatka kosti koja je neophodna da bi se implantati ugradili, potrebno je nadograditi izgubljenu kost dodavanjem umjetne kosti različitim kirurškim zahvatima:
• vođenu regeneraciju kosti (GBR-guided bone regeneration)
• podizanje dna maksilarnog sinusa (sinus-lift)
• ugradnja implantata osteotomskim tehnikama

 

csm_yxoss_cbr-red_01_00a4a734e9