Anti-age njega i tretmani lica

Bore na licu su  jedan od prvih vidljivih znakova starenja kože. Starenjem kože gubi se odnos elastičnih vlakana i kolagena, dok se količina masnoga tkiva u potkoži sve više smanjuje, a mišići lica gube tonus i dijelom atrofiraju. S vremenom se bore produbljuju, pojavljuju se i bore oko usana, zona podočnjaka postaje izraženija, obrve gube svoju anatomsku poziciju, gubi se volumen obraza, kao i linija donje vilice i vrata postaje sve manje izražena. Uslijed gravitacije mijenja se dotad mladenački izgled, a lice poprima opušteniji, umorniji oblik.

VAMPIRE FACELIFT

Revolucionarni postupak pomlađivanja i regeneracije kože pomoću matičnih stanica i faktora rasta koji se uzimaju iz vaše krvi.

Vampirski serum ima širok spektar upotrebe,kao što je:

  • Pomlađivanje i biorevitalizacija kože
  • Korekcija i poboljšanje izgleda lica,dekoltea i ruku
  • Zaglađivanje površine kože, popunjavanje bora na licu i korekcija ožiljaka od akni

Daje fenomenalne rezultate u liječenju kod gubitka kose

Vampirski facelift je tretman kojem se trenutno podvrgavaju Kim Kardashian i Angelina Jolie

Mesotrax i mezoniti

Zadnjih 20-tak godina je došlo do izrazite ekspanzije nekirurški tehnika i proizvodnje različitih materijala s ciljem što jednostavnije korekcije bora i nabora kako bi se licu dao novi, svježi i pomlađeni, nadasve prirodan izgled. Do sada su se vrlo dobri rezultati postizali uporabom tako zvanih dermalnih filera koji su se injicirali ispod ili u različite slojeve dermisa kože s ciljem podizanja njene površine. Još bolji rezultati postizali su se kombinacijom s ostalim  postupcima pomlađivanja npr. s pripravcima botulin toxina, PRP, laserima i pilinzima. No, problem dugotrajnosti i mogućnost značajnijih korekcija ostao je djelomično riješiv.

Uporabom tzv. „suspenzijskih niti“ („Lifting threats“) pokušao se riješiti problem opuštanja tkiva i kože lica. Stare generacije neresorptivnih suspenzijskih niti imale su problem mogućih asimetrija, vidljivosti i opipljivosti ispod kože, pojave granuloma, dugotrajnih i estetski neprihvatljivih  nabiranja kože ali i fragmentacije kao i migracije dijelova istih niti. Starije generacije suspenzijskih niti imale su sitne zupce/bodlje, ili konuse kojima se pokušalo djelovati suprotno spuštanju kože i tkiva; sami time postupak je bio složeniji, bolniji a proces oporavka dulji. Tako zvane lifting threats poznate su od ranih 90-ih, dakle, više od 25 godina. Zlatne niti, a kasnije i Aptos, Contour, Sillhouette Lift, Sillhouette Soft, Happy Lift, te u zadnje vrijeme Aptos Light Lift Threads  su niti kojima se pokušalo naći kompromisno rješenje između trajanja i jednostavnosti postupka umetanja, kvalitete i karakteristika materijala, te naravno,  tehnike i dugotrajnosti rezultata.

Danas se gore navedeni problemi pokušavaju riješiti uporabom najnovije generacije suspenzijskih niti – mezonitima.

Što su mezoniti odnosno Mesotrax ?

Mesotrax je brendirana, neinvazivna metoda koja se sastoji u aplikaciji mezoniti putem posebnih atraumatskih iglica u odgovarajući sloj kože. Radi se zapravo o već poznatom materijalu od kojeg se rade posebni kirurški konci koji se vrlo uspješno koriste u plastičnoj kirurgiji, kardiokirurgiji, urologiji i ginekologiji. Polydioxanone (PDO ili PDS) je sintetički monofilamentni konac, biokompatibilan, sporo resorptivnog tipa koji se u tijelu nakon 6-8 mjeseci u cijelosti razgradi. Time je mogućnost zadebljanja i ožiljavanja minimalna što nije bio slučaj s dosadašnjim suspenzijskim nitima većeg promjera i neresorpcijskoga tipa. PDS stimulira sintezu kolagena (čvrstoća i tonus)  aktivacijom fibroblasta i miofibroblasta. Uporabom mezoniti stimulira se angiogeneza (bolja prokrvljenost), sinteza elastina (elastičnost kože) kao i sinteza hijaluronske kiseline (efekt hidratacije). Sve to rezultira regeneracijom kože i poboljšanjem njene kompletne strukture i kvalitete. Koža postaje punija, zategnutija i čvršća, bolje elastičnosti, hidratizirana, a bore postaju manje uočljive ili u cijelosti nestanu. Cijelo vrijeme spore razgradnje u tkivu mezoniti stimuliraju sve ove reparacijske i regeneracijske procese, a i same čine svojevrsnu mehaničku potporu (suspenziju). Kada se razgrade i nestanu iza njih ostaje mreža novoformiranog kolagena koji osigurava i produžuje efekt na duže vrijeme.

Posljednjih mjeseci su se na svjetskom i hrvatskom tržištu pojavile nove niti kojima se još više upotpunjuje Mesotrax ponuda. Povratkom iz svjetski poznatog simpozija  („5th International Cosmetology Medical Aesthetic Symposium Korea „)  iz Seula (poznati „Gangnam style“) u siječnju 2016. i  Bakua u lipnju 2016.  proširen je dijapazon mezoniti s još boljim i dugotrajnijim  efektom. Tako postoje mezoniti za mezoterapiju u užem smislu riječi (poboljšanje tonusa i kvaliteta kože), te mezoniti za tako zvanu fiksaciju, te mezoniti kojima se uz fiksaciju postiže odličan lifting efekt. Najnovija tehnika je tzv. „Super Anchor“ tehnika koja predstavlja kombinaciju male kirurgije (minimalan rez od 1 cm) i uvođenja posebnih PDS niti kojima se postiže izuzetan lifting efekt. Kombinacijom niti za mezo, fiksaciju i lifting postižu se odlični estetski rezultati. Kombinacijom svih tih niti i naravno odgovarajućim brojem istih postiže se krasan efekt rejuvinacije kojemu naravno svi naši klijenti teže.

Najnoviji rezultati ove metode prezentirani su i na II Simpoziju „Pomlađivanje bez skapela“ koji se je održao u Kliničkoj bolnici „Dubrava“ 24. i 25. ožujka 2017. u organizaciji Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju.

Kako izgleda Mesotrax postupak; da li je postupak bolan i koliko traje ?

Mezoniti se sastoje od posebnih atraumatskih iglica u koje je tvorničkim putem uveden prije spomenuti PDO (PDS) kirurški konac. Debljina iglice je 26-30 G (0.3-0.4 mm), a debljina same niti odgovara debljini kirurških konaca 5-0, 6-0 (0.1-0.08 mm). Mezoniti su mnogo tanje u odnosu na klasične suspenzijske niti koje su se prije koristile. Po aplikaciji mezoniti iglica se vadi dok konac ostaje u željenom dijelu tkiva. Posebnom tehnikom postavljanja mezoniti, mezoniti se postave tako da čine mrežu s ciljem bolje indukcije kolagena a samim time boljeg efekta reparacije, regeneracije, podizanja i zatezanja širokih zona kože. Tretman mezonitima je minimalno bolan tako da se radi uglavnom uz prethodnu aplikaciju anestetičke kreme. Kod potrebe za većim korekcijama i osjetljivijih pacijenata može se dati tzv.lokalna anestezija anesteziranjem odgovarajućih živaca koji inerviraju tretiranu regiju. Postupak je jednostavan, bez rezova i hospitalizacije. Vrijeme trajanja same aplikacije varira, zavisno o regiji i broju mezoniti; optimalno vrijeme trajanja zahvata je od 30-60 min.

Imaju li mezoniti neželjinih nuspojava i koliko traje oporavak ?

Postupak je vrlo jednostavan, minimalno traumatski tako da su i moguće nuspojave vrlo rijetke i kratkotrajne. Odmah po aplikaciji pacijent osjeća blago zatezanje u području tretirane regije. Eventualne rijetke nuspojave, kao što su crvenilo, manji otoci i neravnine ne remete svakodnevne aktivnosti pacijenta i nestaju za nekoliko dana. Prvih nekoliko dana po aplikaciji preporuča se izbjegavati jako sunce, saunu, solarij kao i teže tjelesne aktivnosti. Prvih nekoliko dana može se očekivati nešto podljeva, zavisno o regiji, vrsti i naravno broju niti.  Ti su podljevi mali, ali nikako da narušuju konture lica i rade asimetriju. Vrlo se lako prvih par dana pokriju make-up-om. Prvi efekt mezoniti očekuje se već vrlo brzo po aplikaciji dok se maksimalni učinak vidi nakon 1-2 mjeseca. Učinak mezoniti traje dvije, ponekad i tri godine, ali uz odgovarajući „tretman“ održavanja (kumulativni efekt).

Na kojim dijelovima lica se mezoniti mogu koristiti ?

Mezoniti se s odličnim rezultatima koriste za korekciju bora i „podizanje“ a samim time i zatezanje kože donjeg dijela lica uz naglašavanje zone donje vilice i prijelaza prema vratu. U toj su zoni druge metode davale nerijetko nepotpune i nezadovoljavajuće rezultate. Na taj se način izgube „viseći jastučići“ u području donje vilice. Mezoniti se koriste za korekciju bora, brazdi (dubljih bora), kožnih nabora i ožiljaka, nazolabijalnih i mentolabijalnih brazdi, bora oko nosa ali i za povećanje volumena usana. Za dodatno naglašavanje vlumena i anatomije usana posebno se dobri rezltati mogu dobiti u kombinaciji s odgovarajućim filerima. Mezonitima se posebno dobro mogu korigirati i sitne bore oko usana, tzv. „pušačke bore“, korigirati i podići podbradak.

U iskusnim rukama uporabom mezoniti moguće je učiniti i ozbiljnije korekcije lica koje su nastale zbog bolesti ili ozljeda. Mogu se učiniti i značajne korekcije lica u smislu podizanja obrva, korekcije bora čela i glabelarne regije, rejuvenacije središnjeg dijela lica naglašavanjem obraza. Moguće je mezonitima ispuniti «podočnjake», ispuniti «upali rub» ispod očiju i vratiti licu i periorbitalnoj regiji svježiji izgled. Mezoniti se ne koriste samo na licu. Najnovijim tehnikama postavljanja mezoniti može se podići i opuštena koža na drugim dijelovima tijela kao što su: koža koljena, trbuha, unutrašnje strane natkoljenica, nadlaktica, zona dekoltea, posebno vrata.

Tko može aplicirati mezoniti i mogu li se mezonitit kombinirati s drugim anti-age postupcima?

Mezoniti može i smije primjenjivati samo izuzetno dobro educirani liječnik s odgovarajućom licencom, nadasve plastični kirurg.  U slučaju da ih injicira nedovoljno educirana osoba moguće su komplikacije u smislu asimetrija, infekcija, granuloma i ožiljaka što može rezultirati ozbiljnim estetskim i funkcionalnim problemima. Najbolji kandidati su svakako pacijenti s realnim očekivanjima i povjerenjem u liječnika.  Uz preciznu indikaciju i odličnu tehniku mezoniti je moguće je kombinirati s ostalim postupcima pomlađivanja nprm. PRP-om, lipofilingom masnim stanicama, pripravcima botulin toxin, laserom i pilinzima. Takva kombinacija može dati vrlo lijepe estetske rezultate i odgoditi potrebu za korekcijama kirurškoga tipa.

Kontaktirajte nas za više informacija!

Email: office@dental-istria.com

Tel: +385 52 647 356

Mob/WhatsApp: +385 99 839 2510