Stomatološka Dijagnostika

Arcus Digma

ARCUS DIGMA II je ultrazvučni uređaj za funkcijsku analizu temporomandibularnog (čeljusnog) zgloba, odnosno mjerač kretnji donje čeljusti u odnosu na gornju čeljust te položaj gornje čeljusti u odnosu na bazu lubanje.
Kompjuterski zapisane kretnje se prenose u potpuno prilagodljivi PROTAR evo 9 artikulator što našim zubnim tehničarima omogućuje uvid u stvarne kretnje Vaše čeljusti te izradu izuzetno preciznog protetskog nadomjestka. Takva funkcijska analiza je prvi korak u otkrivanju poremećaja temporomandibularnog zgloba čiji je najčešći uzrok poremećena okluzija, traumatski i sustavni poremećaji. ARCUS DIGMA II omogućuje nam da odaberemo novu terapijsku poziciju donje čeljusti i na temelju toga izradimo visoko preciznu udlagu kojom se ispravljaju ti nedostatci.

Ukoliko imate jedan od sljedećih simptoma: škripite zubima (po noći), osjećate bolove i/ili škljocanje u čeljusnom zglobu, imate bolnu vratnu i ramenu muskulaturu, boli Vas kod žvakanja i pokretanja donje čeljusti ili imate smanjenu mogućnost otvaranja usta, vrlo vjerojatno ste kandidat za ARCUS DIGMA II terapiju. Ispraviti ćemo situaciju kako Vam čeljusni zglob ne bi propadao nepotrebno. Arcus Digma iznimno je koristan kod nadoknade izgubljenih zubi implantatima, jer pravilan zagriz i raspored sila, također, pridonose dugovječnosti radova na implantatima kao i samih implantata.
Ako Vas zanimaju dodatne informacije ili ste samo znatiželjni, javite nam se za više informacija o ovoj ARCUS DIGMA II terapiji!

INTRAORALNA KAMERA (STV)

Intraoralna kamera daje nam direktni vizualni prikaz stanja zubi i usne šupljine na ekranu. Možemo prikazivati detalje kruna i okolnih struktura uz mogućnost povećanja i zamrzavanja slike te arhivirati slike pojedinih faza rada.

Spectro shade

Postoje različite metode određivanja i mjerenja boje u stomatološkoj protetici, ali se sve one mogu svrstati u 2 osnovne grupe: vizualno i instrumentalno. Spektrofotometar predstavlja značajni instrument za mjerenje boje zuba i vrlo se često koristi za kontrolu kvalitete boje. Već je potvrđeno da je instrumentalno određivanje boje zuba znatno objektivnije od vizualnog jer se isklučuje mogućnost subjektivnog odabira i sa sigurnošću predstavlja realnu budućnost u stomatološkoj protetici. Spectro Shade TM Micro izračunava brojčanu razliku u između boje pravog zuba i odabrane boje s obzirom na bjelinu, snagu i nijansu boje, tako da uvelike olakšava rad u laboratoriju čineći njegov rad boljim. Spectro Shade TM Micro čita boju zuba i govori nam koju mješavinu boja kod keramike treba upotrijebiti da bi bila što sličnija boji rekonstruiranog zuba te boji susjednih zuba. Ovaj digitalni instrument može analizirati i identificirati boju cijele površine zuba (cervikalne, srednje i incizalne trećine zuba) gdje se zahvaljujući Linux tehnologiji postiže visoka preciznost. Od velike je koristi pri analiziranju boje prije i poslije izbjeljivanja te kod određivanja odnosa boje prirodnog zuba i krunice. Slike i krajnji rezultati mogu biti pohranjeni na sam uređaj ili transferirani na kompjuter putem USB-a, a mogu se također slati putem e-mail-a u laboratorij.