Stomatološka dijagnostika

Intraoralna kamera (STV)

Intraoralna kamera daje nam direktni vizualni prikaz stanja zubi i usne šupljine na ekranu. Možemo prikazivati detalje kruna i okolnih struktura uz mogućnost povećanja i zamrzavanja slike te arhivirati slike pojedinih faza rada.

Spectro shade

Postoje različite metode određivanja i mjerenja boje u stomatološkoj protetici, ali se sve one mogu svrstati u 2 osnovne grupe: vizualno i instrumentalno. Spektrofotometar predstavlja značajni instrument za mjerenje boje zuba i vrlo se često koristi za kontrolu kvalitete boje. Već je potvrđeno da je instrumentalno određivanje boje zuba znatno objektivnije od vizualnog jer se isklučuje mogućnost subjektivnog odabira i sa sigurnošću predstavlja realnu budućnost u stomatološkoj protetici. Spectro Shade TM Micro izračunava brojčanu razliku u između boje pravog zuba i odabrane boje s obzirom na bjelinu, snagu i nijansu boje, tako da uvelike olakšava rad u laboratoriju čineći njegov rad boljim. 

Spectro Shade TM Micro čita boju zuba i govori nam koju mješavinu boja kod keramike treba upotrijebiti da bi bila što sličnija boji rekonstruiranog zuba te boji susjednih zuba. Ovaj digitalni instrument može analizirati i identificirati boju cijele površine zuba (cervikalne, srednje i incizalne trećine zuba) gdje se zahvaljujući Linux tehnologiji postiže visoka preciznost. Od velike je koristi pri analiziranju boje prije i poslije izbjeljivanja te kod određivanja odnosa boje prirodnog zuba i krunice. Slike i krajnji rezultati mogu biti pohranjeni na sam uređaj ili transferirani na kompjuter putem USB-a, a mogu se također slati putem e-mail-a u laboratorij.

Ortopan 3D

Prilikom određivanja terapije ili medicinskog zahvata neophodan je RTG zuba. Zubni rendgen omogućuje stomatologu uvid u oralno zdravlje pacijenta, te tako pomaže prilikom određivanja ispravne terapije. Dijagnosticiranje patoloških procesa, anatomske osobitosti zuba, te stanja i debljine kosti samo su neke od prednosti koje omogućuje Ortopan 3D dijagnostika.
Ortopan 3D digitalno slikanje zuba omogućuje brzinu, digitalnu snimku usne šupljine za pacijente, udobnost i ekonomičnost, te veću preciznost i bolje dijagnostičke mogućnosti. Sve to dovodi do bolje usluge i kvalitetnije pripreme za zahvate na zubima.

Kontaktirajte nas i dogovorite pregled:

Email: office@dental-istria.com

Tel: +385 52 647 356

Mob/WhatsApp: +385 99 839 2510