Oralna kirurgija

U Poreču u Dental-Istria ordinaciji vrši se niz oralno-kirurških zahvata koji se provode u bezbolnoj lokalnoj anesteziji. Posebna pažnja pridaje se sterilizaciji radnih instrumenata koristeći se najsuvremenijom tehnologijom sterilizacije prema najstrožim kriterijima.

Oralna kirurgija je svaki zahvat koji obuhvaća rezanje, uklanjanje tkiva ili zubi iz usta. To je specijalistička grana u polju stomatologije, a sastoji se od kirurgije infekcije usne šupljine ili čeljusti, pretprotetske kirurgije, a podrazumijeva i neke od zahvata kao naprimjer: kortikotomija, implantologija, apikotomija, frenulektomija, sinus lift i sl. 

Kirurški zahvat pri kojem se uklanja vršak korijena zuba koji je zahvaćen upalom (granulom, cista…).
Zahvat je bezbolan i izvodi se u lokalnoj anesteziji uz primjenu LASERA (Biolase) s kojim postižemo bolje rezultate.

Zahvat ugradnje titanskih vijaka u kost na mjesto gdje nedostaju zubi koji služe kao nosači za krunice, mostove, proteze… Više pročitajte na stranici IMPLANTOLOGIJA.

Zahvat s kojim se rješava problem nedostatka kosti, podiže dno sinusne šupljine dodavanjem umjetne kosti, te se na taj način osigurava mjesto za ugradnju zubnog implantata.

Zahvat kojim se riješavaju problemi impaktiranih i retiniranih umnjaka.

Zahvat uklanjanja labijalnog frenuluma kod zaostale dijasteme (razmaka) između gornjih ili donjih centralnih sjekutića, te lingvalni (jezični) frenulum između jezika i unutarnje strane donjih centralnih sjekutića.

Zahvat koji ima za cilj korekciju asimetrije gingive oko zubnih vratova. Vrši se LASEROM (Biolase) zbog preciznijih rezova, te zbog brže koagulacije i sinteze tkiva.
Svi materijali koje koristimo u dentalnim centrima Dental Istria  su certificirani i provjerene kvalitete.

Određene smjernice nakon zahvata

Postoje određene smjernice kojih se pacijenti moraju pridržavati prije i nakon obavljenih kirurških zahvata, no o svemu će Vas savjetovati doktor detaljnije, ovisno o zahvatu:

  • Prije kirurškog zahvata obavezno upozoriti liječnika na zaraženost nekom od zaraznih bolesti ili na uzimanje terapiju (ukoliko se koristi)
  • Na dan zahvata ne ispirati usta
  • Nakon zahvata usta ispirati čajem od kamilice ili kadulje
  • Ne konzumirati vruću hranu i napitke unutar 24 sata nakon zahvata
  • Unutar 8 sati nakon zahvata stavljati hladni oblog 15 min, svakih pola sata
  • Jastuk namjestiti na način da glava bude u blago povišenom položaju unutar 48 sati nakon zahvata
  • U slučaju potrebe popiti tabletu protiv bolova (ketonal, voltaren, analgin) nakon što popusti anestezija
  • Ne koristiti analgetike (poput andola, aspirin ili drugih) koji sadrže aceti-salicilnu kiselinu koja može izazvati krvarenje. Ukoliko se radi o kroničnoj terapiji posavjetovati se s liječnikom

Kontaktirajte nas za više informacija!

Email: office@dental-istria.com

Tel: +385 52 647 356

Mob/WhatsApp: +385 99 839 2510